01 oktober 2019

RWS reflectiekleding

RWS reflectiekleding

01 oktober 2019

Reflectiekleding is werkelijk onmisbaar als uw medewerkers veel buiten zijn. Met ‘high visibility’ kleding garandeert u dat uw medewerkers goed zichtbaar en dus veilig aan het werk kunnen. Bijvoorbeeld langs de weg, of in andere situaties in het verkeer. Onze reflectiekleding kenmerkt zich door het gebruik van felle, opvallende kleuren en heeft reflecterende striping die uw medewerkers nóg meer laten opvallen. Optimale zichtbaarheid voor een veilige werksituatie! Bij Plug kunt u bovendien uw reflectiekleding voordelig laten bedrukken met uw bedrijfslogo.

Wanneer moet je RWS kleding dragen?
Als je aan het werk bent langs Rijkswegen, dus met name de A- en N-wegen in Nederland en/of langs het spoor dan is het dragen van RWS kleding verplicht. De standaard EN ISO 20471 is dan niet voldoende.
De doelstelling van deze aanvullende normering is het vergroten van de zichtbaarheid van iedereen die op of langs de Rijkswegen en het spoor werkt.

Wat zijn de aanvullende eisen voor RWS kleding?
RWS kleding wijkt af van standaard EN ISO 20471 kleding op het aantal en de plaats van de reflectiestrepen. De strepen moeten op RWS kleding de vorm hebben van een Romeinse II. We zeggen ook wel dat de strepen de vorm van een H moeten hebben. Uiteindelijk komt dit op hetzelfde neer. De verticale strepen moeten over de schouder doorlopen en op de mouwen en broekspijpen moet aan de buitenkant ook een verticale striping aanwezig zijn. Om te voldoen aan de eis van maximale zchtbaarheid moeten alle kledingstukken gesloten gedragen worden.